tisdag 25 november 2014

Uppgift 2 i Dödergöks och Stickamera KAL

Japp nån gång måste man ju göra en provlapp för första gången.
Är en lös stickare märkte jag. Nu förstår jag varför de få tröjor jag gjort är stora i storleken :)

Jag fick 16 x 27 på 10 cm på stickor 4 mm. Jag testade en randning och vi får se hur jag gör sedan.


Ska bli spännande att se hur jag gör. Ska skissa lite mer på mina idéer. Ha en fortsatt bra dag/kväll.
/Ingela

måndag 17 november 2014

Första uppgiften

Ja då var man igång. Har nu läst vad första uppdraget i Stickameras Kal  är.
Har lyckats rita min ide av en kofta.


Det ska bli en kofta som är v-ringad i halsen. Full längd på armarna och sen ska den vara lite längre i bak. Garnet som jag kommer att använda är Järbos saga. Har 10 nystan grått hemma och även nu beställt grönt och lila. Ska fundera hur jag vill göra ränderna. Eftersom bakpartiet ska vara längre blir det bara randning på en del av kroppen. Hur vet jag inte än men det kommer jag fundera på och rita olika förslag på under veckan.  Har även måttat det som jag bör och får väl se hur det hela slutar. Ska bli spännande eftersom jag aldrig gjort en kofta eller tröja efter mitt egna huvud. Men nån gång ska ju vara den första :)




tisdag 11 november 2014

Dammar av och försöker på nytt

Ja nu har jag inte varit här på ett tag. Mycket har hänt.

Pluggar mitt andra år på Uppsala universitet till lärare årskurs 4-6. Så det är inte alltid man får tiden att räcka till.
Vet inte om jag skrev något tidigare om att familjen ökade med en hund till. En gullig blandras schäfer/dobberman. Han är nu snart 2 år och världens snällaste hund. Är så lycklig som har så underbara hundar, barn och man.

Mer om mig då. Jo i Mars/april i år så opererades jag. Hade en tumör på min sköldkörtel. Tur som var godartad men en som växer fort. Så nu är halva sköldkörteln borta. Har även fått igång min ämnesomsättning igen och gått ner några kilon. Så skönt att äntligen hitta tillbaka och må bra igen. Det var ett tag sedan.

Mitt stickande har hamnat lite på efterkälken. Stickar inte lika mycket nu som förut men jag stickar :) Håller även på med vävning och frivoliteter. Så när tiden finns blir det något av detta jag gör eller läser någon bok. Ska försöka att hålla igång bloggen bättre nu. Men det kommer nog även att bli lite mer andra saker än stickning på den också.

Nu så har jag hoppat på Stickameras kal uppifrån och ner tröja/kofta. Får väl se hur det går. Kommer att få ett bloggbrev så att säga varje vecka med olika info om hur man ska sticka en tröja efter min egna kropp. Ska bli kul och se hur det går.
Har en hel del garn i mina skåp så något borde passa. Men gör det inte det får jag väl köpa något :) Inte mig emot....hehehe.

Ha en bra kväll och välkomna tillbaka till mig och min värld så får jag hoppas att jag sköter mig bättre nu med bloggandet.

Kram Ingela